Kunst als inspiratie

Elke maand een speciaal menu met een artistieke draai

Wij willen onze gasten blijven inspireren, maar zelf ook steeds nieuwe inspiratie opdoen. Daarom serveren wij elke maand een speciaal menu, waarmee wij een kunstenaar, een kunstwerk, een galerie of museum in de schijnwerpers zetten.

Tot en met eind september in de spotlights: Ton Schulten

De kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Of misschien wel: de wereld volgens Ton Schulten. Maak kennis met die wereld. Een wereld vol emotie en betovering. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer.

Het maandmenuGeïnspireerd door de prachtige schilderijen van Ton Schulten, die te bewonderen zijn in Restaurant Het Atelier, serveren wij tot eind september een menu in het teken van zijn kleurrijke mozaïeklandschappen.

Voorgerecht

Deze maand starten we met echte Twentse nagelhout. Nagelhout is rundvlees dat wordt ingewreven met zout en gemalen kruidnagel. Vervolgens wordt het stuk opgehangen om te drogen aan de lucht. Hierbij serveren we een huisgemaakte aardappelsalade van ratte aardappels. Deze vastkokende aardappel, met lichte kastanjesmaak past perfect bij dit kruidige vlees.

Tussengerecht

De kleurrijke pompoenen groeien op dit moment alweer als kool, daarom na dit smakelijke voorgerecht een heerlijke romige soep van flespompoen.

Hoofdgerecht

Ton gaf aan een echte Bourgondiër te zijn. Wat past er dan beter in het menu dan een heerlijk mals biefstukje. Hierbij serveren we vanzelfsprekend een krachtige jus en gekonfijte anijschampignons. De naam van de champignon zegt het al er zit een lichte anijssmaak aan, maar door het konfijten met diverse kruiden en specerijen zal dit niet overheersen.

Nagerecht

Dit smakelijke menu sluiten we af met een heerlijke romige monchoutaart. Door de monchou op te kloppen, te mengen met witte chocolade en vervolgens lobbig geslagen slagroom er door te spatelen wordt het een erg luchtig toetje. Een crumble mag hierbij niet ontbreken. Deze maken we van de ouderwets lekkere bastognekoek.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Inspirerend genieten

Wilt u zich ook laten inspireren door onze ‘Kunst uit de keuken’? U kunt hier snel en eenvoudig uw tafel reserveren:

Nu een tafel reserveren

Ons restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 0546-57 17 54 of per mail via info@restauranthetatelier.nl.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl