Kunst als inspiratie

Elke maand een speciaal menu met een artistieke draai

Wij willen onze gasten blijven inspireren, maar zelf ook steeds nieuwe inspiratie opdoen. Daarom serveren wij elke maand een speciaal menu, waarmee wij een kunstenaar, een kunstwerk, een galerie of museum in de schijnwerpers zetten.

Deze maand in de spotlights: Hubert van Mastrigt

Van jongs af aan is Hubert al met fotografie als hobby bezig. Hij begon op 12-jarige leeftijd met 6 x 9 cm zwartwit negatieven te contacten op fotopapier gevolgd door het zelf fotograferen op film, ontwikkelen en afdrukken. Sinds 1976 is hij actief lid van de fotogroep Schelfhorst in Almelo en gelijktijdig gestart met de fotografie opleiding aan de Fotovakschool te Apeldoorn. Vanaf 1980 mocht hij fotograferen voor verschillende reclamebureaus en bedrijven.

De combinatie van fotografie met digitale technieken biedt nog veel meer creatieve mogelijkheden om “eigen” beeld te creëren. Een vooraf bedacht idee wordt geschetst, een draaiboek gemaakt en uitgewerkt. Foto’s ensceneren en fotoverhalen maken middels fotosequenties, dat is wat Hubert het liefst maakt naast zijn werk als fotograaf-vormgever.

Het maandmenuHubert gaf aan dat hij een echte visliefhebber is en dit hebben wij dan ook natuurlijk verwerkt in het maandmenu, maar hierbij wel rekeninghoudend met het feit dat niet iedereen dol is op vis.

Voorgerecht

Wij starten met een tataki van tonijn. Tataki is een bereidingswijze waarbij de buitenkant van het product vliegensvlug wordt geroosterd en gemarineerd. Bij de tonijn serveren wij een kletskop van meerdere kleuren sesamzaad en zoetzure komkommer.

Tussengerecht

Na dit smakelijke voorgerecht staat er een verrassing te wachten, want onze koks zorgen voor een vers getrokken bouillon. Hierbij serveren wij verse groene kruiden.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van deze maand is een ware smaakexplosie. In jus gegaard buikspek, vervolgens gegrild en geserveerd met coquilles. Dit schelpdier met een lichtzoete nootachtige smaak is een ware delicatesse. We noemen de coquille ook wel Sint Jakobsschelp of couilles Saint Jacques. Bij deze combinatie serveren wij een zachte crème van pompoen en een siroop van aceto balsamico.

Nagerecht

Het menu van de maand mei sluiten wij af met een trifle van aardbeien en rabarber. Een trifle is een dessert uit Engeland dat bestaat uit meerdere lagen, wij serveren dit dessert in een glas waarbij de lagen mooi te zien zijn. De bol aardbeiensorbet van ijsboerderij ’t Dommerholt uit Borculo maakt dit nagerecht helemaal af.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Inspirerend genieten

Wilt u zich ook laten inspireren door onze ‘Kunst uit de keuken’? U kunt hier snel en eenvoudig uw tafel reserveren:

Nu een tafel reserveren

Ons restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 0546-57 17 54 of per mail via info@restauranthetatelier.nl.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl