Kunst als inspiratie

Elke maand een speciaal menu met een artistieke draai

Wij willen onze gasten blijven inspireren, maar zelf ook steeds nieuwe inspiratie opdoen. Daarom serveren wij elke maand een speciaal menu, waarmee wij een kunstenaar, een kunstwerk, een galerie of museum in de schijnwerpers zetten.

Deze maand in de spotlights: Annette Bekhuis

Na een aantal jaren, om verschillende redenen, haar kunstactiviteiten op een laag pitje te hebben gezet is Annette Bekhuis weer zeer gemotiveerd gaan schilderen. Annette is zo’n 50 jaar geleden begonnen met olieverf op linnen te gebruiken en is later gaan schilderen met acrylverf op papier en linnen. Ze heeft 20 jaar in Rijssen gewoond en is daar begonnen met een kunstuitleen. Haar stijl is met name expressionistisch waarbij ze vooral geïnsprieerd wordt door Corneille, Mondriaan, Karel Appel, Picasso en Van Gogh. Haar schilderijen zijn dus vaak erg kleurrijk. In de beginjaren was haar werk ook diverse keren te bewonderen in onder andere het Gemeentehuis van Wierden en de Havezate in Rijssen.

Het maandmenuGebaseerd op de schilderijen van de Wierdense Annette Bekhuis, die te bewonderen zijn in Restaurant Het Atelier, staat het thema deze maand in het teken van land en (onder)waterleven.

Voorgerecht

De maand juni starten wij met een salade van gerookte entrecote, waarin wij het thema land hebben doorgevoerd. Wij serveren een klein landschap op uw bord waarbij onze culinaire brigade zich heeft laten inspireren door de prachtige landschapsschilderijen van Annette.

Tussengerecht

“Groen in ’t glas” hoe toepasselijk is dat deze maand. Een heerlijke soep gemaakt van verse groene courgette met een scheutje room en als finishing touch vers gesneden munt die zorgt voor een ware smaakexplosie.

Hoofdgerecht

Na deze twee smakelijke voorgerechten gaan wij deze maand richting zee. Wij serveren tongschar, een zachte witte platvis die familie is van de schollen en voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan. Deze vers gefileerde tongschar garen wij langzaam en hierbij serveren wij een knalrode risotto van bieten. Vanzelfsprekend ontbreekt een passende saus hierbij niet.

Nagerecht

Als afsluiting serveren wij ouderwets lekkere huisgemaakte hangop met sorbetijs van mango en gegarneerd met verse mango.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Inspirerend genieten

Wilt u zich ook laten inspireren door onze ‘Kunst uit de keuken’? U kunt hier snel en eenvoudig uw tafel reserveren:

Nu een tafel reserveren

Ons restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 0546-57 17 54 of per mail via info@restauranthetatelier.nl.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl