Onze kunstenaar van de maand maart 'Jan Aanstoot'

Jan Aanstoot is een geboren Wierdenaar, hoe mooi is het dan om de hele maand maart in het teken van hem een maandmenu te kunnen serveren?

Het boek Jan Aanstoot • 25 eert 25 jaar kunstenaarschap. Bladzij na bladzij toont het ons het werk van de schilder Jan Aanstoot en de ontwikkelingen binnen dat werk. Al die beelden roepen ook een zekere nieuwsgierigheid op. Wie is Jan Aanstoot eigenlijk, wat zijn zijn achtergronden, hoe ontstond zijn kunstenaarschap, hoe denkt hij over schilderkunst, wat wil hij eigenlijk met al dat werk?

Jan koos uitdrukkelijk voor het kunstenaarschap en schilderde een indrukwekkend oeuvre. Dat gebeurde voor een groot deel thuis in Wierden, maar hij trok daarvoor ook naar zijn kleine studio in Parijs. In galeries in Frankrijk opende hij in vloeiend Frans tentoonstellingen van zijn schilderijen, hij toonde zijn werk op de Biennale Internationale del’Arte Contemporanea in Florence, in Dubai wist hij galeriehouders enthousiast te maken voor exposities van zijn doeken en in de zomer van 2010 was er een solo-expositie in het ‘Fortezza del Girifalco’ in het Italiaanse Cortona. Bovendien, in Nederland zelf was en is Wierden voor hem niet alleen maar een plek om te wonen en om in de beslotenheid van zijn huis en tegenwoordig van zijn atelier te ­werken, maar hij zet zich ook graag en geregeld in voor initiatieven die het culturele leven in zijn woonplaats stimuleren.

Het maandmenuVoorgerecht

We starten met één van Jans favorieten; een wild gerecht. Dun gesneden hertenbiefstuk met daarbij een jam van vossenbessen en geroosterde pompoenpitten.

Tussengerecht

Na dit smakelijke voorgerecht serveren wij een romige mosterdsoep met gerookte zalm.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is eveneens een favoriet van Jan. Hij gaf aan dat hij een liefhebber is van kruidige gerechten. Op basis hiervan zijn wij uitgekomen op gegrilde varkenshaas medaillons met een saus van roze peper, hierbij hoort natuurlijk ook een smakelijk groentegarnituur en dat is deze maand een grof gesneden ratatouille.

Nagerecht

Na dit kruidige hoofdgerecht volgt een huisgebakken cheesecake met rood fruit om het maandmenu af te sluiten.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Verrassend uit eten in ons restaurant

Voor ons een ‘kunst’ om alles te bereiden .. voor u géén ‘kunst’ om snel te reserveren!

Restaurant het Atelier is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur.

Nu een tafel reserveren

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl