Onze kunstenaar van de maand december 'Maureen Knobben'

Maureen Knobben is altijd creatief bezig geweest maar ging economie studeren, ‘omdat je toch een vak moet leren’. Na jaren bij een reclamebureau te hebben gewerkt besloot ze na een zwaar auto ongeval om het roer om te gooien en te gaan schilderen. In haar werk staan liefde voor elkaar en genieten van het leven centraal. 'Mijn werk moet je vrolijk maken, een glimlach is toch heerlijk!'.

Haar bijzondere stijl en kleurkeuze waarbij het gebruik van zilver- en goudpigmenten kenmerkend zijn, wordt door kunstcritici geprezen en haar kunst is opgenomen in het Nederlands Historisch Kunstarchief als ‘vernieuwende Cobra’. Na talloze exposities in binnen- en buitenland opende zij in 2009 haar eigen galerie in Ootmarsum. Een stroomversnelling voor haar creativiteit en ideeën waarbij zij vele kunstuitingen in opdracht heeft gemaakt voor diverse bekende bedrijven, hotels en cliënten.

De biografie van Maureen Knobben is indrukwekkend. Zo won zij o.a. de landelijke kunstverkiezing van Dagblad de Telegraaf, was zij finalist voor de internationale 'Art prize for contemporary art' en werd zij door H.K.H. Koningin Maxima onderscheiden als 'Innovative Business Woman of the Netherlands'. Haar galerie werd in 2016 verkozen tot 'Top Gallery of the Netherlands' door Discover Benelux!


Het maandmenuBij een feestelijke maand hoort natuurlijk ook een bijpassend menu met geweldige smaakcombinaties, heerlijke kruiden, seizoensproducten en een mooie opmaak. Deze decembermaand heeft onze culinaire brigade zich dan ook laten inspireren door het feestelijke schilderij 'Proost' van Maureen Knobben.

Voorgerecht

Wij starten het maandmenu met 24 uur zacht gegaard buikspek. Dit heerlijke stukje vlees lakken wij met een huisgemaakte stroop van stoofperen. Om het geheel nog smakelijker te maken serveren wij er gerookte bloemkool en een crème van pompoen bij.

Tussengerecht

Na dit lauwwarme voorgerecht serveren wij een heldere bouillon van tomaat met groene kruidenolie geserveerd in een wijnglas.

Hoofdgerecht

Hierna staat er een malse hertenbiefstuk op het menu met daarbij een jus van zoethout. Wij serveren hier een romige crème van pastinaak en licht zoetzure balsamico uitjes bij om te zorgen voor een optimale smaaksensatie.

Nagerecht

En hoe kunnen wij dit heerlijke 'feestelijke' menu anders afsluiten dan met een Grand Dessert.

Wij zeggen Proost! En wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart
Maureen Knobben
Maureen Knobben
Maureen Knobben
Maureen Knobben

Restaurant het Atelier

Verrassend uit eten in ons restaurant

Voor ons een ‘kunst’ om alles te bereiden .. voor u géén ‘kunst’ om snel te reserveren!

Restaurant het Atelier is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur.

Nu een tafel reserveren

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl